Въпросите, които най-често ми биват задавани за Йога?

Имам изкривявания в областта на гърба, които ми причиняват болка. Йога ще успеели да го възстанови?

Движенията в Йога ще облекчат напрежението в гърба, ще дадат възможност на прешленчетата на гръбначния стълб да се раздалечат един от друг, а заедно с това ще донесе усещане за свобода и лекота в цялото тяло. За да се изгради правилна стойка, която тялото да предпочита и да заема е нужно време и постоянство. Една практика няма как се справи със ситуацията.

  • Искам да практикувам йога, но да е навън, защо в затворено пространство?

Всяко заниманията на открито сред природата е безценно и носи много подкрепа на съвременния човек, за да преминава през стресовото си ежедневие с физически стоицизъм.

Да практикуваш Йога навън е чудесно стига да може де си осигурите уединение, спокойствие и възможност да се отпуснете.

В съвременната градска среда това е почти невъзможно. Нужно е да се вземе под внимание и факта, че за работещият съвременен човек не всеки час от денонощието е удачен за такъв род занимания.

Добре подържано, чисто, светло и излъчващо обич пространство може да даде много.

  • Ще отслабна ли?

Със сигурност Йога ще подобри метаболизма ви, ще успокои ума ви и ще ви направи по-осъзнати. С практиките ще се научите да се самонаблюдавате и да чувствате тялото си. Това ще промени отношението ви към храната и ще я възприемате като средство, с което ще давате енергия на тялото, а не средство за забавяне на ежедневното темпо и успокояване на напрежението.

  • Мога ли да практикувам йога, защото аз изобщо не съм гъвкав?

Преценката, дали си гъвкав или не, невинаги е обективна и често се дава на база недостатъчно работа с тялото. Както за всичко, така и за гъвкавостта на тялото е нужно време и практика, за да може тя да бъде изградена.

Йога дава активност, сила, гъвкавост, свобода на движението в тялото. Тя укрепва тялото, прави го жизнено, енергично, здраво. Заниманията по Йога носят спокойствие на ума, хармония в чувството и усещане в теб самия като личност.

Практиките по Йога са преживяване, което ни помага да притихнем, да се насладим на забавеното темпо и да си спомним, че Животът е сега!

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *