Защо VINYASA YOGA (Виняса Йога)?

Стилът Vinyasa Yoga ( още четете тук ), който практикувам и споделям с вас, по изключително деликатен и достъпен начин раздвижва телата. Помага им да си спомнят за силата, потенциала, енергията в тях. Активността и свободата в тялото води и до спокойствие на ума, който с лекота се откъсва от натоварващите теми на деня.

В своето ежедневие съвременният човек е принуден дълго време да остава в определена поза, почти неподвижен, както и да се справя със стрес, породен от много на брой задачи и ангажименти. Това води до скованост в тялото, която е изключително неприятна като усещане и трудно се съжителства с нея.

Специално подбраните и подредени в определена последователност асани, помагат да се върне подвижността на тялото, активността му, които носят нужното спокойствие и мотивация на човек да преминава през живота си уверено.

Всяка практика е различна, структурирана според конкретния момент и потребност на телата. Има периоди в месеца, когато се нуждаем от енергия, а други, в които е необходимо да освободим излишната.

Когато се включите в пълен курс с йога практики и направите Йога част от грижата за самия себе си, ще усетите надграждането в баланса, в укрепването на тялото и ще му дадете възможността да ви покаже, колко добър и подкрепящ партньор може да бъде то в дните ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *