За мен

Мария Чолакова

Моята мисия

Моята мисия е да помогна на хората, които трудейки се в забързаното ежедневие, имат потребността да си дадат време за почивка и възстановяване, за да върнат спокойствието и баланса в себе си.

Мечтател, майка, преподавател по Йога, страстен фен на етеричните масла.

Здравейте, казвам се Мария и обожавам живота във всички негови проявления – в любовта, в усмивките, в разговорите с приятели, в прекрасните пътувания, в неповторимите усещания, които карат цялото ти същество да затаи дъх……

Родена съм в Бургас, но имах шанса да живея и в други прекрасни български градове, един от които е Пловдив. Точно там срещах стила Йога, който хармонираше изцяло с мен и това бе любов от пръв поглед – Прана Виняса Флоу Йога. С него ме запозна моят прекрасен, специален учител от изключително висока класа Милена Голева. Благодаря! Завършила съм НСА през 2015 година, преподавам йога повече от 7 години, практикувам повече от 10 години.

Всяка практика по Йога е специално подготвена и поднесена от сърце, така че по много деликатен начин да събуди енергията в тялото, да го укрепи и да донесе вътрешна хармония.

Днес продължавам да уча и да провокирам себе си – процес, който е безкраен и едновременно с това вдъхновяващ. Продължавам да споделям наученото и това ми дава възможност да се срещам с изключителни хора.

Думата Йога предизвиква в умовете на повечето хора, асоциация за позиции на тялото, които са граничещи със свръх физически възможности и вероятно поради това не си позволяват да я опознаят.

Факт е, че практикуването на йога носи много ползи за тялото, които го поддържат младо, активно и жизнено.

Но има една друга страна на йога, която аз обожавам. Това е потокът на сензитивност, в който започваш да “плуваш”, докато практикуваш. Сензитивност към теб самия, като неподражаемо, чисто човешко същество. Сензитивност към собствената си крехкост и огромното количество градивна сила и Обич, които съдържаш в себе си.

Практиките по Йога носят усещането за плавност, преливност и възхитителна, запомняща се осъзнатост, които те карат да се чустваш смислен, пълноценен, достатъчен.

Нашите йога практики, напомнят на танц. Танц от асани, които са взаимносвързани, вливащи, изливащи, градиращи в редуващи се възходи и моменти на почивка. Точно като процесите в живота.

Йога помага не да се изолираш и дистанцираш от света, а да се отдръпваш навътре в себе си, за да си спомняш и напомняш за чистия потенциал, с който си създаден от природата, за шанса, който имаш да си тук.
Това те връща в реалността, за да я чувстваш, да я преоткриваш, наслаждаваш и изживяваш като даваш най-доброто от себе си, бидейки готов да откриваш и най-доброто, което получаваш.

Йога е пътешествие към теб самия и към твоя постоянно трансформиращ се и подобряващ се Аз!

Тя е съвършената симбиоза от грижа и развитие на физическото и духовното ти Аз, която ти дава възможност да вземеш най-истинското, най-красивото, най-стойностното и най-мъдрото от Света, в който живееш.

Защо VINYASA YOGA (Виняса Йога)?

Стилът Vinyasa Yoga ( още четете тук ), който практикувам и споделям с вас, по изключително деликатен и достъпен начин раздвижва телата. Помага им да си спомнят за силата, потенциала, енергията в тях. Активността и свободата в тялото води и до спокойствие на ума, който с лекота се откъсва от натоварващите теми на деня.

В своето ежедневие съвременният човек е принуден дълго време да остава в определена поза, почти неподвижен, както и да се справя със стрес, породен от много на брой задачи и ангажименти. Това води до скованост в тялото, която е изключително неприятна като усещане и трудно се съжителства с нея.

Специално подбраните и подредени в определена последователност асани, помагат да се върне подвижността на тялото, активността му, които носят нужното спокойствие и мотивация на човек да преминава през живота си уверено.

Всяка практика е различна, структурирана според конкретния момент и потребност на телата. Има периоди в месеца, когато се нуждаем от енергия, а други, в които е необходимо да освободим излишната.

Когато се включите в пълен курс с йога практики и направите Йога част от грижата за самия себе си, ще усетите надграждането в баланса, в укрепването на тялото и ще му дадете възможността да ви покаже, колко добър и подкрепящ партньор може да бъде то в дните ви.

Последни статии от блога

Ставите, тяхното здраве и йога

Чрез йога можем да поддържаме в отлично здраве и функционалност нашите стави. Тяхното състояние оказва съществено значение върху общото благополучие

Read More »

Защо флоу йога?

Днес искам да ви представя 10 вълнуващи причини да започнете да практикувате флоу йога – една от най-дълбоко освобождаващите и

Read More »
За запитвания и контакт
Йога за духа и тялото

ул. Александровска 47, Бургас 8000

тел. 0878669701

Изпрати ми съобщение:

error: Content is protected !!