Лууле Виилма: Щитовидната жлеза е орган на недоволството

Невъзможността за общуване е основен проблем на съвременната цивилизация, а способността да общуваш е равносилно на способността да живееш.

Щитовидната жлеза е орган за общуване, себеизразяване и развитие на безусловната любов. Този орган натрупва човешкото недоволство в себе си повече от всеки друг орган.

Щитовидната жлеза се състои от два дяла и провлак. Левият дял отразява способността за комуникация с мъжкия пол, десният – способността за комуникация с женския пол. Провлакът обединява тези два вида комуникация в едно цяло.

Щитовидната жлеза е важен регулатор на всички дейности на човешкото тяло, като осигурява комуникацията на всички органи и тъкани помежду им. Формата й наподобява пеперуда.

Щитовидната жлеза е разположена около трахеята (дихателната тръба) и хранопровода в областта на шията. Основната й функция е производството и натрупването на йодсъдържащи хормони, участващи в регулирането на метаболизма и енергията в организма. Ако възникнат нарушения в органите, метаболизмът може да се ускори или, обратно, да се забави. Основният симптом на заболяването на щитовидната жлеза е намаляване или увеличаване на теглото на щитовидната жлеза.

Околощитовидните жлези са четири. Те са разположени на задната повърхност на щитовидната жлеза, тоест в областта на волята. Те изразяват волята на Бог да даде на човека свобода на избор. Те казват: „Обичайте каквото и да било – земя или небе, мъж или жена, материалност или духовност – но най-важното е да обичате без условия. Ако обичате някого или нещо искрено, от сърце, тогава ще се научите да обичате другите.“

Всяка от околощитовидните жлези има своя собствена задача:

  • силата се определя от долния ляв ъгъл (мъж) – КАЛЦИЙ,
  • твърдостта се определя от долната дясна част (жена) – ЖЕЛЯЗО,
  • благоразумието се определя от горния ляв ъгъл (мъж) – ФОСФОР,
  • гъвкавостта се определя от горния десен ъгъл (жена) – СЕЛЕН.

Щитовидната жлеза има способността да натрупва човешкото недоволство в себе си. Тя е органът на отношенията. Качеството на нашия живот зависи от това какво е отношението ни към тази жлеза.

Хората, които са смазани от вина, имат нарушена функция на щитовидната жлеза, в следствие на което ефективността на всички органи и тъкани намалява. Който е тъжен поради безпомощност или липсата на права, и изпитва душевно страдание, причинено от недоволство, се оттегля в себе си. Резултатът е придобиване на киста на щитовидната жлеза. Ако човекът е зависим от голям брой недоволни хора, тогава той ще развие много кисти.

Веществото, върху което се гради животът, е енергията на любовта. Метаболизмът е обменът на тази енергия, а движението на енергията между различните части на тялото се контролира от щитовидната жлеза.

Нейната работа може да бъде възпрепятствана само от страховете:

„Дали е необходимо? Към какво? Може би не трябва? Как да? Може би не сега? Може би мога и без него?“ В такива случаи свободната, безусловна любов се разрушава.

Функционалната недостатъчност на щитовидната жлеза обикновено се предшества от гуша или увеличаване на щитовидната жлеза, като опит за компенсиране на тази недостатъчност. Тялото се опитва с некрасиво подут врат да привлече вниманието на човека към това, което трябва да се направи. Човек, който е зашеметен от трудностите на живота, няма обич или време за друг, дори за собственото си дете. Той ги няма и за себе си. При дете, което осъзнава това и го приема сериозно, щитовидната жлеза расте навътре, което причинява все по-голямо чувство на задушаване, което лекарствата за астма не могат да премахнат.

Всяко увеличение на щитовидната жлеза означава увеличаване на тъгата.

При всеки човек, който си забранява да плаче, но иска да покаже колко, причинената от недоволство тъга, го е изморила, щитовидната жлеза изпъква навън. Щитовидната жлеза се крие зад гръдната кост, ако човекът не показва открито окаяното си състояние. Човек, който престава да толерира недоволството, изразено срещу някого или нещо, защото го задушава, започва открито да изразява своята нетърпимост в гняв.

Щитовидната жлеза се увеличава, за да побере повече йод – минералът, който поддържа нормалната комуникация и себеизразяване.

Когато комплексът за малоценност достигне критична точка, гушата или компенсаторното увеличение на щитовидната жлеза се превръща във функционална недостатъчност. Медицината лекува това с йод или йодни препарати. Това ефективно лекарство, което десетилетия е правело чудеса, сега губи своите лечебни свойства, тъй като нито един минерал, витамин или лекарство не е в състояние да премахне бремето на стреса от човек.

Ако човек е готов да освободи страха си от вина, симптомите на намалена функция ще започнат да отслабват. Ако се освободи от своя войнствен протест, признаците на повишена функция ще започнат да изчезват.

Потискащото чувство на самота трябва да се замени с чувство на спокойствие и единство с всички хора.

Както при намалена, така и при повишена функция на щитовидната жлеза в организма се наблюдава недостатъчно съдържание на йод. Балансът, получен чрез коригиране на мисленето, служи като основа за нормалното усвояване на йода от физическото тяло от земята, водата и въздуха, тоест от храната, напитките и свободата.

Според д-р Тод Мангум, от духовна гледна точка щитовидната жлеза съответства на VISUDDDHA: ГЪРЛЕНАТА ПЕТА ЧАКРА, КЛЮЧ КЪМ СЕБЕИЗРАЗЯВАНЕТО.

Недостатъци: проявяват се като задушена креативност, потиснато общуване и неспособност да говорим нашата истина. Често тези чувства се описват като буца в гърлото или че котката ни е хванала езика.

Излишъци: изглеждат като непрекъснато бърборене или шумно и буйно поведение.

Дисбаланси: проявяват се физически като хронични болки в гърлото, стрептококи в гърлото, болки във врата и раменете, болки в ушите и инфекции, афти, подути жлези на врата, ларингит, загуба на слуха и хипер или хипометаболизъм.

Източник: nar-mag.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *