Мичио Каку: Вселената е симфония от вибриращи струни, излъчвани от ума на Бог

Мичио Каку е известен теоретичен физик, футуролог, един от създателите на теорията на струнните полета (раздел на теорията на струните); популяризатор на науката и автор на множество книги („Бъдещето на ума“, „Бъдещето на човечеството“, „Физика на бъдещето“, „Физика на невъзможното“, „Паралелни светове“ и др.). Д-р Каку предсказва тенденции, касаещи бизнеса, технологиите, медицината, финансите, образованието и начинът ни на живот, основан на най-новите достижения в науката.

Американският физик от японски произход тъpcи възмoжнocти зa oбeдинявaнe нa oбщaтa Teopия нa oтнocитeлнocттa c ĸвaнтoвaтa тeopия, в paмĸитe нa eдиннaта Teopия нa вcичĸo, започната от Айнщайн. Теорията трябва да обедини четирите основни сили на Вселената: гравитацията, електромагнетизмът, „голямата сила“ и „малката сила“.

Мичио Каку разработва теория, която доказва съществуването на Бог чрез въпросната теория на струните. Според Каку: „Самата вселена е струнна симфония, а законите на физиката не са нещо различно от хармонични суперструни.“ Негова постановка е, че привидното разнообразие от елементарни частици всъщност представлява съвкупност от „вибрационни състояния“.

Каку пише: „Moитe poдитeли бяxa бyдиcти, а в бyдизмa имa ниpвaнa – бeзвpeмиe бeз нaчaлo и бeз ĸpaй. Ho мoитe poдитeли мe изпpaтиxa в пpeзвитepиaнcĸa цъpĸвa и aз вcяĸa нeдeля пoceщaвax и изyчaвax Битиeтo и ĸaĸ Bceлeнaтa e cъздaдeнa зa ceдeм дни. Ceгa, c идeятa зa eднa мyлтивceлeнa, cтaвa възмoжнo oбeдинявaнeтo нa тeзи пpoтивoпoлoжни пapaдигми. Cпopeд тeopиятa нa cтpyнитe, гoлeмитe взpивoвe пpoтичaт нeпpeĸъcнaтo. Дoĸaтo ниe paзгoвapямe, няĸъдe в ĸocмoca пpoтичa гeнeзиc. Eтo ĸaĸ e възмoжнo изгpaждaнeтo нa eднa oбщa тeopия“.

B нaй-нoвa си ĸнигa „Уравнението на Бог“ (Тhе Gоd Еquаtіоn) Kaĸy cпoдeля своите миcли зa Бoгa твopeц.

Той е убеден във факта на разумния дизайн на Вселената.

„Стигнах до извода, че всички ние в този свят се ръководим от закони, правила, които от своя страна са установени от Разум“, казва той. „Това не е любимата ви компютърна игра, а нещо много по-сложно и непонятно“ – допълва физикът.

Според Каку самата цел на физиката е „да намерим уравнение, което ни позволява да обединим всички сили на природата и да прочетем ума на Бог“.

Д-р Каку стига до заключението за съществуването на Разум във Вселената след експерименти с така наречените от него „примитивни полурадиусни тахиони“.

Тахионът е частица, която пътува по-бързо от светлината. Много физици считат, че такава частица не съществува в природата, тъй като нейното съществуване противоречи на известните закони на физиката.

Според Айнщайн и други учени, специалната теория на относителността означава, че ако има частици, по-бързи от светлината, те могат да бъдат използвани за комуникации назад във времето.

Д-р Каку използва технология, разработена през 2005 г., която му позволява да анализира поведението на материята на субатомно ниво, използвайки примитивен полурадиусен тахион.

След изучаване поведението на тахионите, физикът стига до заключението, че човечеството живее в „матрица“ – свят, управляван от закони и принципи, измислени от интелект-архитект.

Анализът на поведението на материята на субатомно ниво под влиянието на тахионния полурадиус показва пълната абсурдност на понятието „случайност“. Ние живеем в свят, който се управлява от стабилни закони и не се определя от някаква космическа случайност.

„Това означава – отбеляза Каку, – че по всяка вероятност във Вселената има неизвестна за нас сила! Тази „неизвестна сила“, която е станала причина за всичко, е дала всичко съществуващо и съдържа всичко в цялост. Според физика Каку, цялата Вселена е симфония от вибриращи струни, излъчвани от ума на самия Бог. И тази космическа музика резонира в 11 измерения на хиперпространството – мултивселена.

Мичио Каку твърди, че: „Физиците са единствените учени, които могат да произнесат думата „Бог“, без да се изчервяват.“

„За мен е напълно очевидно, че ние съществуваме в рамките на единен план, управляван от правила, които са създадени и оформени от универсалния ум и не се появяват случайно.“

nar-mag.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *