Мъдростта на тялото

Езикът на тялото са нашите чувства, а колкото по-чувствителни сме към уникалните сигнали на тялото си, толкова по-ефективни ставаме самите ние. …

Мъдростта на тялото е нужно да бъде почувствана, и всъщност това е единственото възможно, защото не можем да достигнем до нея по друг начин. Ако не можем да усетим другите, няма как да ги познаваме. Може би разбираме подбудите на другите и заради това си мислим, че ги познаваме, но всъщност не е така. Познаването на хората идва от това да ги почувстваме. Същото е със самите себе си – за да се познаваме, е нужно да чувстваме себе си. Необходимо е да знаем какво желае тялото ни, къде се разминаваме с него, къде разумът е избрал неподходящите цели, в кои отношения не сме честни със себе си. Така се научаваме да разбираме кое е правилно и кое не е, добиваме смелостта  да действаме според това което чувстваме. Именно мъдростта на тялото е тази, която ни дава всичко това…

Затова е нужно разумът да се научи да се доверява на загадките на тялото и да се вслуша в него. Така умът разбира, че не е сам, и започва да вижда стойността на съвместната работа с тялото, на сътрудничеството с този свой партньор.

Всичко във Вселената може да бъде почувствано с тялото, защото всичко вибрира чрез енергия и е свързано помежду си. Хора, дървета, животни, истина, красота, радост, дори и най-фината вибрация в енергийната мрежа може да бъде усетена, ако сме наясно със своето тяло.

Забравили сме обаче как да почувстваме красотата и радостта, как да почувстваме другите, как да усетим пулсирането на енергията отвсякъде. Нашите невронни връзки, отговарящи за това, са съкратени поради неизползваното им, и е нужно да бъдат възстановени в името на пълноценността в живота ни.

Джон Кехоу