МЪДРОСТТА НА 2020 ГОДИНА

Изпращаме настоящата година със смесени чувства! За нас, които я преживяхме, вероятно ще говорим за живота си преди и след нея.

Тя започна спокойно и познато, но после ни изненада внезапно като ни ограничи изцяло. Взе ни от свободата, от срещите, от преживяванията, от пътуванията.

Всичко, от което ни взе, бе свързано с нашето навън.

Паралелно ни даде възможност да останем у дома, да си починем, да се отдръпнем, да преоткрием уюта му и вземем решение да го обновим, почистим, пренаредим.

Когато приключихме и с него, дойде ред на света вътре в нас. Може би най-трудната част.

Беше време да си признаем за дълго поддържани илюзии и да се разделим с тях. Да открием, че в такива моменти до нас остават само най-истинските приятели. Да оценим любовта на най-близките си. Да осъзнаем, че не може да контролираме всичко в този свят, но може да се доверяваме на посоката, в която тече живота и да се отпуснем по нея, вместо да се борим. Да уловим, че колкото повече се доверяваме, толкова по-добре се чувстваме. И колкото по-добре се чувстваме, толкова повече нови възможности откриваме.

Да си спомним, че има Вяра в нас и тя е силна и ни помага да надживяваме случващото се!

Донесе ни Чистота!

1. Почистихме света вън от нас. Оценихме какво имахме, кое беше прекалено, кое не трябва да пропускаме и че сме част от Природата, с която е жизненоважно да се съобразяваме, да уважаваме и съхраняваме.

2. Почистихме света на нашите домове и взаимоотношенията в тях. Оценихме Обичта, близостта, уюта, топлината, споделеността, подкрепата!

3. Почистихме света вътре в нас! Отидоха си илюзии, ограничения, съмнения, заблуждения и направиха място на повече вяра, увереност, обич, смелост, осъзнаване на автентичността на личността, която сме изградили и която продължава да търси израстване, развитие, промяна, по пътя към Щастието.

Тази година за мен бе като танц на Нестинарка. Въглените-обстоятелства бяха изгарящо горещи, Иконата-Вярата беше нашата опора, за да изтанцуваме танца-Живот и когато всичко приключи, усещането е, че сме Нови, Чисти и по-Добри.

Желая ви Весело посрещане на Новата година!

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *