Навици! Промяна! Качество на живот!

Животът ни във всеки един от етапите си е  съвкупност от навици, от които зависи и качеството му! Колкото по-здравословни са те, толкова по-качествен е живота ни!

Да изградиш нов навик е свързано с дисциплина и много добре обоснована мотивация във всеки един от нас, така че да дадем време за това изграждане.

 Онова, което мога да споделя от своите наблюдения е, че често хората се палят бързо за промяна към по-добро и после със същата бързина се отказват.

Може би е важно да осъзнаем, че нещо, което  сме поддържали в ежедневието ни и не е полезно за нас, няма да изчезне просто ей така като бъде заменено с ново и по-добро от един миг нататък. Всичко иска своето време и е важно да не се агресираме като се тласкаме рязко в рамките на един ден от една посока в друга.

Разковничето е да започнем да правим промените, да изграждаме новия здравословен навик стъпка по стъпка, малко по малко. Примерно да започнем през първата седмица да пием повече вода, втората да се движим повече, третата да четем повече, …..

Така ще започнем да усещаме малките промени, които настъпват в нас и те ще са допълнителна мотивация да продължим в новата посока.

Важно е да сме здрави! Важно е да сме жизнени! Важно е да сме спокойни и уверени! Това зависи от качеството на живота, който живеем!

Подобряваме го с новите решения, които  вземете за себе си, даваме си време и ги реализираме до край!

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *