Учителят Петър Дънов за българите: Българин, в космичния смисъл на думата, е човекът на Духа.

Най-характерната черта на българина е неговата упоритост. В Европа няма по-упорит от него. Той е черният дроб на човечеството. Сатурн характеризира българина. Сатурн е емблема, която показва причините на отклонението. Човек трябва да изучава отношението на доброто и на злото в света, не може да се разреши едно противоречие, ако не се разбере Сатурн. Той прави човека разсъдлив, той всякога внася нещо отрицателно във всичко. 
Бих желал да развиете едно качество в себе си, един от големите недъзи на българите е, че нямат почитание един към друг.
Всеки човек дошъл на Земята се е облякъл с материя, взета от неговия народ. Като българи, вие носите плът, изтъкана от българска материя. Трябва да се освободите от недъзите, свойствени на българската материя – лъжата.
Днешните страдания на българите се дължат на усилията на разумния свят да ги пробуди за мисията им. Българите трябва да се повдигнат духовно.
Мнозина ме питат: каква е мисията на българския народ? България е духовният кредитор на Европа.България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник по целия свят.
Българският народ, ще не ще, ще изпълни своята задача. Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия, ще изпълнят. 
Аз познавам душата на този народ. Тя е изстрадала много от своите учители, проповедници, управници. Тя има още малко да пострада, след което веднъж завинаги ще се освободи от старото робство.
Българин, в космичния смисъл на думата, е човекът на Духа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *