10 КРАДЦИ НА ВАШАТА ЕНЕРГИЯ

1. Пуснете хората, които идват само да споделят оплаквания, проблеми, пагубни истории, страх и осъждане на другите. Ако някой търси контейнер, за да изхвърли душевния си боклук, уверете се, че това не е ума ви.

2. Плащайте сметките си навреме. В същото време съберете дълговете си или изберете да ги отпишете, ако вече е невъзможно да ги съберете.

3. Изпълнявайте обещанията си. Ако не сте ги спазили, запитайте се защо имате съпротиви. Винаги имате право да промените решението си, да се извините, да компенсирате, да предоговорите и да предложите друга алтернатива на неизпълненото обещание; макар и не както обикновено. Най-лесният начин да избегнете да не правите нещо, което не искате, е да кажете НЕ от самото начало.

4. Елиминирайте колкото е възможно повече и делегирайте онези задачи, които не предпочитате да вършите, и прекарвайте времето си, вършейки тези, които ви харесват.

5. Дайте си разрешение да си починете, ако сте в момент, в който имате нужда от това, и си дайте разрешение да действате, ако сте в момент на възможност.

6. Хвърляйте, вдигайте и организирайте, нищо не отнема повече енергия от разхвърляно пространство, пълно с неща от миналото, които вече не ви трябват.

7. Дайте приоритет на здравето си, без машината на тялото ви да работи максимално, не можете да направите много. Правете си почивки.

8. Изправете се срещу токсичните ситуации, които толерирате, от спасяването на приятел или член на семейството до толерирането на негативни действия от двойка или група; предприеме необходимите действия.

9. Приемайте. Това не е примирение, но нищо не ви кара да губите повече енергия от съпротивата и борбата срещу ситуация, която не можете да промените.

10. Простете, освободете се от ситуация, която ви причинява болка, винаги можете да изберете да оставите болката от паметта.

Далай Лама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *