“Ние сме вибрация от клетки, а йога е камертон, тя просто ни настройва и ние можем да я почувстваме”

Йога е полезна за вашето холистично благополучие. Ползите от нея са много и варират от психично здраве до здраве на мускули, тъкани и дори клетки.
Нека обсъдим ефекта на йога върху мускулната система. Това е повече от форма на упражнение, то променя тялото ви на клетъчно ниво.

Ефект на йога върху мускулната система
Йога балансира цялото ви тяло. От мускулно-скелетна гледна точка, тялото е изградено от безброй клетки, които образуват тъкани, органи и системи. Йога балансира тъканите около ставите. По същия начин освобождава тъканите и ги прави по-гъвкави. Йога носи повече свобода на движение на тялото ви.

Второ, йога е отговорна за промяната на плавността в тялото, като по този начин намалява всяка скованост. Тялото ни се състои от 60% вода. Течността в нашите стави и гръбначен стълб създава силите на натиск в телата ни, осигурявайки им абсорбиране на удара. Повече движение осигурява хидратация на тъканите, което не ни позволява да се чувстваме схванати.

Освен това, един жизненоважен ефект на йога върху мускулната система е, че ни позволява да бъдем по-гъвкави и ни предпазва от ставни болки и възпаления.

Повече йога – повече движение – по-малко болести.
Хората, които редовно правят йога, могат да почувстват промяната почти веднага. Усещат повече пространство в тялото си. Редовната йога практика намалява риска от сърдечни заболявания, подобрява болките в долната част на гърба, подобрява качеството на живот на астматиците и намалява тревожността. Йога тайно променя живота в различни аспекти.

Като се има предвид това обаче, човек не може просто да има един клас по йога и да приеме, че е въвел клетъчна промяна в тялото си. За да коригираме всички видове дисбаланси в тялото си, трябва да практикуваме йога редовно. Както казва експертът по йога г-жа Хайнман:
„Ние сме вибрация от клетки, а йога е камертон – тя просто ни настройва и ние можем да го почувстваме.“

Източник: hinkrightme.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *