АЛО, КОЙ СЪМ АЗ?

Когато говориш по телефона не трябва да казваш „Ало, кой е?„ , а „Ало, кой съм аз?“

Другите – това си ТИ! Светът е такъв, какъвто е, защото ти си това, което си, а не обратно. Не бягай… Видимото ти помага да опознаеш невидимото. Другите хора ти помагат, показвайки ти всичко, което не искаш да видиш в себе си… „Кое точно в мен е причина за всичко това?“ Ето го въпроса, който си задава един уважаващ себе си човек!

„Кой съм аз?“ Така трябва да вдига слушалката човек, който е наясно с факта, че от другата страна стои самият той!
„Ало, кой съм аз? „ означава, че помниш, че разговаряш със собствено си объркване.

Замисли се каква благодат е това!… Светът звъни, за да ни каже кои сме и от какво имаме нужда… То е като да имаш постоянно на разположение Делфийския оракул и да имаш привилегията да му задаваш въпроси когато ти скимне.
Изглежда всеки, който вдига слушалката на телефона, пита кой звъни… но всъщност знае предварително …Ти вече знаеш кой е от другия край… защото ти си този, който си звъни…

Светът е съвършено отражение на Същността ти… Гледай да не го забравяш! – предупреди ме Мечтателя. – Светът ти звъни, за да ти каже кой си… за да ти даде възможност да разбереш, че непрестанно избягваш да узнаеш нещо повече за себе си! Ти и само ти решаваш кой трябва да стои от другата страна… Само ти решаваш каква информация ще ти бъде поднесена… За момента от другата страна на линията откриваш човечество, чакащо да отрази колко си крехък. Ти си този, който моли за помощ, за лечение…

Живият човек кани живота. Твоето самосъжаление насърчава провала. Сходното привлича сходно. Разбирането привлича разбиране. Искаш пи да промениш стоящите от другата страна на линията? Искаш ли да промениш думите, тона им, новините, които ти съобщават… Промени себе си! Превърни се в решението и светът ще се промени завинаги.

Въпросът „Ало, кой съм аз?“ е отношението на човек, който знае и помни, че той е единственият отговорен за всичко случващо се в живота му… Телефонният разговор ти дава възможност да разбереш какво си отказвал да видиш, пред какво не си искал да се изправиш до момента.

Превърни се в решението в себе си. Бъди свободен!… Отвън няма проблем за разрешаване… няма злонамерен обект, от когото да се браниш, няма враг, с когото да се пребориш. За да дадеш отговор на света, трябва да се превърнеш в решението… Навлез в сиянието, в прямотата, простотата и лекотата на Същността…

Ако си в състояние да наблюдаваш „играта“ отгоре, ще откриеш, че светът от другата страна на линията ти предлага цялата си преданост и признателност.

И тогава някой ден ще проумееш, че истинската работа на човека, единствената му работа е да поправя света. Ще разбереш, че ти, само ти си причината за всяка лудост, за всяко поражение, което се случва в света и че ти, само ти можеш да го излекуваш, да го защитиш, да го спасиш и да го обичаш, ако знаеш как да лекуваш, защитаваш, спасяваш и обичаш себе си вътрешно.

Стефано Д’Анна, Школата за богове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *