Думата Йога

Думата Йога предизвиква в умовете на повечето хора, асоциация за позиции на тялото, които са граничещи със свръх физически възможности и вероятно поради това не си позволяват да я опознаят.

Факт е, че практикуването на йога носи много ползи за тялото, които го поддържат младо, активно и жизнено.Но има една друга страна на йога, която аз обожавам. Това е потокът на сензитивност, в който започваш да “плуваш”, докато практикуваш. Сензитивност към теб самия, като неподражаемо, чисто човешко същество. Сензитивност към собствената си крехкост и огромното количество градивна сила и Обич, които съдържаш в себе си.

Практиките по Йога носят усещането за плавност, преливност и възхитителна, запомняща се осъзнатост, които те карат да се чустваш смислен, пълноценен, достатъчен.Нашите йога практики, напомнят на танц. Танц от асани, които са взаимносвързани, вливащи, изливащи, градиращи в редуващи се възходи и моменти на почивка. Точно като процесите в живота.

Йога помага не да се изолираш и дистанцираш от света, а да се отдръпваш навътре в себе си, за да си спомняш и напомняш за чистия потенциал, с който си създаден от природата, за шанса, който имаш да си тук. Това те връща в реалността, за да я чувстваш, да я преоткриваш, наслаждаваш и изживяваш като даваш най-доброто от себе си, бидейки готов да откриваш и най-доброто, което получаваш.

Йога е пътешествие към теб самия и към твоя постоянно трансформиращ се и подобряващ се Аз!Тя е съвършената симбиоза от грижа и развитие на физическото и духовното ти Аз, която ти дава възможност да вземеш най-истинското, най-красивото, най-стойностното и най-мъдрото от Света, в който живееш.

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *