Как да съзададем в себе си енергия на радост, спокойствие и удовлетвореност в утрото?

Понякога сутрин се събуждаме спокойни и щастливи. Други утрини сме изпълнени с тревога. Това е съвсем нормално. Животът е променлив, неочакван, непредвидим.

Като съзнателни същества ние имаме възможността да влияем върху начина, по който се чувстваме като си създедем сутришна ритуали. Те ще ни помагат, когато сме щастливи и изпълнени с радостни чуства да ги съхраним, а в дните на стрес и напрежение, да променим енергията, да подобрим настроението и да започнем деня с друга нагласа.

Ставайте рано.

 Утрото е най-възобновяващата част от деня. Клетките се възстановяват, храносмилателната систем е в почивка, въздухът е пълен с енергия.

Останете в тишината на утрото.

В не ще чуете своите мисли, чувства и ще може да оцените в каква посока тече животът ви. Мислите и чувствата са най-добрият ориентир, дали сте в хармония със себе си или е нужна промяна.

Дишайте

Осъзнато и дълбоко. Дълбокото дишане носи спокойствие и търпение.

Изразявайте благодарност

Този жест на признателност към нещата, които имате в живота си, вдъхва енергия и събужда чувството на изобилие.

Усмихвайте се

Започването на деня с усмивка, било то естествена или принудена ще ви провокира да си спомните нещо приятно. Така ще се отпуснете, ще понижите пулса си и ще се почувствате по-добре.

Раздвижете се

Тялото има нужда да се протегне. Отелете специално внимание на всяка става. Това е начин да изразите обич и загриженост към тялото си, а то ще ви е благодарно през целия ден.

Пийте топла вода

Тя помага за поддържане на pH баланс на тялото, стимулира перисталтиката и укрепва имунната система. Подобрява кръвообращението.

Сутрешната грижа за вас ще ви помогнат да се почуствате по – енергични и физически и емоционално пречистени. Това ще повдигне духа ви. Енергията от сутринта ще се пренесе в целия предстоящ ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *