Не живейте живота тъжни

Д-р Драузио Варела е бразилски лекар, учител и учен. През призмата на своя опит и мъдрост той разкрива няколко прости правила, неспазването на които се явява причина за болестите на съвременния човек. Ако не искате да сте болни:

1. Изказвайте чувствата си

Емоции и чувства които са прикрити, подтиснати, завършват с болести като: гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, подтискането на чувствата поразжда рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите “тайни”, нашите грешки! Диалогът, говорът, думата са силен лек и отлична терапия!

2. Взимайте решения

Нерешителният човек остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумолира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е изградена от решения. Да вземете решение е точно да знаете да отречете, да знаете да зизгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора са жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми на кожата.

3. Намирайте решения

Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Те предпочитат оплакването, клюките, песимизма. По-добре е да се запали клечка, отколкото да се съжалява за мрака. Пчелата е малка, но произвежда едно от най-сладките неща, които съществуват. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която се трансформира в болест.

4. Не живейте според външния вид

Който крие реалността, се преструва, позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Иска да бъде виждан като перфектен, безгрижен и т. н., но акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина. Няма нищо по-лошо за здравето от това да се живее според външния вид и фасади. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е аптеката, болницата и болката.

5. Приемайте

Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни кара да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословния живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни, деструктивни. Бъдете приемани, приемете, че сте приемани, приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия.

6. Вярвайте

Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие няма взаимоотношение. Недоверието е липса на вяра във вас и в самата вяра.

7. Не живейте живота тъжни

Добрият хумор. Смехът. Почивката. Щастието. Те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и да живее. “Добрият хумор ни спасява от ръцете на доктора.” Щастието е здраве и терапия.

Източник: lechiteli.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *