Това, което търсиш, търси теб

1. Ранно ставане

Всички успешни хора са ранни птици. Има нещо особено и магично в ранното ставане. Тази част от деня, когато светът още не се е събудил, е най-важната и най-вдъхновяващата. Тези, които стават преди изгрев-слънце, твърдят, че животът им е станал по-пълноценен. Опитайте да ставате рано и само след месец ще си спомняте с жалост годините, когато сте проспивали изгревите.


2. Потапяне в четенето

Ако замените по един час на ден седене пред телевизора или компютъра с четене на полезна или интересна книга, ще станете най-умния сред обкръжаващите ви. Ще намирате по-бързо отговори на въпросите, които ви вълнуват, с вас ще е по-интересно да се общува. Както е казал Марк Твен: „Човек, който не чете хубави книги, няма преимущества пред този, който не може да чете.”

3. Умението да опростяваме

Да опростяваме нещата – това означава да махнем от живота си ненужното и безполезното. Трябва да се научим да опростяваме всичко, което може да бъде опростено. Необходимо е повечко време, за да се научим, но резултатът е добър. Паметта и чувствата се пречистват, по-малко преживявате и се нервирате. Колкото по-простичък е животът ви, толкова по-голяма ще е насладата от него.


4. Забавяне

Да са наслаждавате на живота в постоянен стрес и хаос е невъзможно. Намерете си своето тихо време, спрете и се заслушайте във вътрешния си глас. Обърнете внимание на всичко, което има за вас значение и смисъл. Свикнете сутрин да медитирате, размишлявате и да съзидавате, потопени в тишина. Забавете темпото на живот и тогава всичко, което сте преследвали, ще ви догони. Това, което търсите, търси вас.


5. Тренирайте

Редовната физическа активност пази здравето. Ако сега нямате време за тренировки, рано или късно ще започнете да ги правите, за да поддържате здравето си. Можете да спортувате не само във фитнесзалите, но и у дома.

6. Всекидневна практика

Колкото повече практикувате, толкова по-успешни ще сте. Успехът е мястото, където практиката се среща с възможностите. Няма как да изразите таланта си, ако не го практикувате.


7. Обкръжението

Обградете се с позитивни и енергични хора. Те са най-добрата поддръжка, най-добрата мотивация и най-добрият източник на полезни съвети. Когато ви налегне депресия, общуването с приятели може да ви вдигне на крака.


8. Тетрадка за благодарности

Този навик прави чудеса. Благодарете за всичко, което имате, и се стремете към по-добро. Благодарността поражда нови поводи за радост. Преди сън записвайте в тетрадката по едно нещо, за което сте благодарни. Чудесата няма да ви накарат да чакате.


9. Бъдете упорити

Едисон е направил 10 000 неуспешни опита, преди да изобрети електрическата крушка. Преди Уолт Дисни да основе Дисниленд, му се е наложило да чуе 303 отказа от различни банки, докато стигне до желаното. 134 издатели са отхвърлили книгата на Джак Канфийлд и Марк Хансен “Пилешка супа за душата”, преди да стане световен бестселър. Ако искате да постигнете желаното, бъдете упорити и не се предавайте!


Източник: spisanie8.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *