За смисъла от Превантивната грижа

Всеки човек е  правил опит поне веднъж в живота си да не се грижи за себе си достатъчно и съм сигурна, че после е било нужно дълго време за възстановяване.

Когато болката или безизходицата, притисне човек, той намира време за всичко онова, което преди това е отлагал или си е намирал извинение да не прави, примерно да се наспи добре, да си почива по-често, да раздвижва тялото си, да танцува, да се смее, да отдели време на хората, които са важни за него, да …. НА КОГО Е НУЖНО ДА НИ ЗАБОЛИ, ЗА ДА НАМЕРИМ ДОСТЪТЪЧНО МОТИВАЦИЯ И ДИСЦИПЛИНА ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ?

Всъщност това е едно от най-важните неща, които искам да предам, да науча хората чрез практиките по йога, да чуваме тялото, да чуваме себе си и да се съобразяваме с чутото, като полагаме с обич и внимание, нужното обгрижване.

Не е ли по-лесно и по-приятно да си отделяме време за нас, за да не се изтощаваме, отколкото да се опитваме да се възстановяваме, когато сме излезли извън здравословното си състояние?

Всеки от вас знае, а ако не знае, вероятно е време да открие, онова което прави дните му по-спокойни, помага му да се чувства енергичен, вдъхновява го. Не го пренебрегвайте, не го оставяйте след като свършите домакинската работа, след като се погрижите за децата, след като свършите поставените задачи в офиса… и все да няма време за вас.

Телефонът ви има батерия, нали, и когато тя свърши, той изключва тотално и си иска зареждане. Хората също имаме нужда от зареждане, от възстановяване на енергията!

Обичайте се и намирайте врем да “зареждате” себе си!

2 thoughts on “За смисъла от Превантивната грижа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *