“Не ми говори за своята духовност,приятелю.Наистина не ме интересува.Аз искам само да срещна теб.

Моля те, не ми говори за “чисто осъзнаване” или “разтваряне в Абсолюта”. Аз искам да видя как се отнасяш с партньора си, с децата си, с родителите си, с твоето скъпоценно тяло.
Моля те, не ми чети лекция за “илюзията за разделение” или за това как си постигнал перманентно блаженство само за 7 дни. Искам да почуствам искрена топлина да се излъчва от сърцето ти.
Искам да чуя колко добре умееш да слушаш, как приемаш информация, която Не пасва на личната ти философия.
Искам да видя как се оправяш с хора, които Не са съгласни с теб. Не ми казвай колко си пробуден, колко си свободен от его.
Искам да те опозная отвъд думите. Искам да зная какъв си, когато проблемите те събарят. Дали можеш напълно да позволиш болката, без да претендираш, че си неуязвим. Дали можеш да чувстваш гняв и въпреки това да не влизаш в насилието. Дали можеш да оставиш тъгата свободно да преминава през теб, без да ставаш неин роб.
Дали можеш да почувстваш срам и въпреки това да не засрамваш други. Дали можеш да се провалиш и да го признаеш. Дали можеш да кажеш “съжалявам” и наистина да го мислиш.
Дали можеш да бъдеш истински човечен в своята славна божественост.
Не ми говори за своята духовност, приятелю. Наистина Не ме интересува. Аз искам само да срещна Теб. Да опозная безценното ти сърце. Да науча за красивото човешко стремление към светлината. Преди “духовността”. Преди всички умни думи.”
Джеф Фостър

Източник: highviewart.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *