Навиците на щастливите хора

“Щастието ти зависи от това колко трениран си на гъвкавост в лицето на промените.”

Анна Биасон

8 навика на Щастливите хора:

1. Щастливите хора не позволяват на онези, които са негативно настроени към света, да повлияят на начина, по който се чувстват. Знаят, че достоен човек е не този, който няма недостатъци, а този, който има достойнства.

2. Винаги търсят положителната страна на всяка ситуация Във всичко лошо има по нещо добро. И дори ако не успеят да открият в ситуацията положителна страна, то те я създават сами и не съжаляват. Казват си: “Ако се беше получило добре, това би било прекрасно. Ако пък е лошо, то това е опит.”

3. Винаги са дружелюбни и благодарни На щастливите хора не им пука как изглеждате или къде сте родени. За тях просто е достатъчно, че могат да се посмеят с вас, че се чувстват добре в компанията ви. Освен това не се срамуват и не се скъпят да отделят няколко минути, за да благодарят.

4. Усмихват се колкото се може по-често “Смеем се не защото сме щастливи, а сме щастливи, защото се смеем”, е казал философът Уилям Джеймс. Усмивките и смехът са неотменна черта на щастливите. Хората, с които прекарваме много време, влияят на нас и на начина, по който възприемаме обкръжаващия свят. Колкото повече време сме с позитивно настроени и оптимистични хора, толкова повече ще бъдат светлите краски в живота ни.

5. Знаят, че не всичко на този свят е съвършено Щастливите хора знаят как да контролират копнежите си за съвършенство – наясно са, че това не е нещо, което може да бъде гарантирано. Не се наказват в случаите, когато не всичко преминава по план. Вместо това се гордеят с постиженията си.

6. Живеят в настоящето “Преживях много страшни неща в живота си, някои от тях се случиха наистина”, е фраза на Марк Твен, която е подходяща за случая. Щастливите хора не чакат да дойде петък вечер или неделя сутрин. Не са в постоянно очакване на покупката на автомобил или на нов апартамент. Не се надяват на пролетта, лятото, есента, зимата. Най-ужасната грешка е да мислиш, че живееш, когато в действителност вегетираш в очакване на живота.

7. Дават своя принос към обкръжаващия ги свят Един от най-ефективните начини да се почувствате по-щастливи, е като промените света около вас. Но не е задължително да спасявате цели народи или да спирате цунами. Това може да се постигне с нещо простичко – например, като помогнете на човек в нужда, направите комплимент или се усмихнете на непознат.

8. Не спират да учат Щастливите хора са любопитни и се стремят да научат нови неща за света и за хората, които го населяват. Винаги има нещо, които не знаем. Интересът към живота дава енергия, действа положително на мисленето ни и прави дните ни по-наситени и ярки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *