РАБОТАТА ВЪРХУ СЕБЕ СИ, ПРАВИ ЧУДЕСА

Оттук нататък се откажете от всяка форма на самокритика и се приемайте напълно такъв, какъвто сте, защото всичко, което мислите и казвате, оказва влияние върху това кой сте.
Когато критикувате себе си, вие се променяте по негативен начин, а когато се хвалите и оценявате, промените са положителни.

Спрете да се плашите постоянно.
Не се тероризирайте с мислите си. Животът под такъв стрес става все по-страшен. Изберете вътрешен образ, който ви харесва. И ако имате ужасни мисли, незабавно насочете вниманието си към тази приятна мисъл.

Бъдете нежни и мили със себе си.
Отнасяйте се нежно със себе си. Научете нов начин на мислене, но бъдете търпеливи. Отнасяйте се към себе си като към някой, когото искрено обичате.

Проявете разбиране към начина си на мислене.
Не се обвинявайте, че все още имате негативни мисли. Не е нужно да се чувствате виновни, защото всяка промяна отнема време. Променете мнението си по нежен и състрадателен начин.

Работете върху себеоценката си.
Добрата самооценка е важна, а похвалите изграждат силно чувство за собствена стойност. Хвалете се винаги, когато можете, и си повтаряйте колко добре сте си свършили работата.

Позволете да ви бъде помогнато.
Бъдете отворени към всички вътрешни и външни източници на помощ. Отворете се за помощта, която струи от душата ви, отворете се за помощта на вашето семейство и приятели. Не се срамувайте да помолите за помощ, не се срамувайте да сте слаби. Да поискаш помощ, когато се нуждаеш от нея, е знак за сила.

Работете по посока промяна на негативните модели.
Вие сте създали всички тези проблеми в него, за да задоволите някои подсъзнателни нужди във вас. Сега обаче търсите нови, по-добри решения и се опитвате да задоволите нуждите си с положителна енергия. Затова с любов, но твърдо се откъснете от старите негативни модели.

Грижете се за тялото си.
Развийте знанията си за здравословното хранене и разберете от каква храна се нуждае тялото ви, за да остане енергично и здраво. Продължавайте да се движите и поддържайте тялото си годно и жизнено, тъй като то е храмът на вашата душа. Докато живеете в него, се отнасяйте към него с уважение и благодарност и то ще ви служи много дълго време.

Работете с огледало.
Погледнете дълбоко в очите си, обичайте това, което виждате и чувствайте все повече и повече любов към себе си. Обичайте душата си, обичайте тялото си, обичайте съществуването си. Погледнете се в очите и си простете с любов всичките си грешки. Кажете поне веднъж на ден на образа си в огледалото : “Наистина много те обичам”

Действайте с любов към себе си точно тук и сега.
Създавайте и вървете по своя път, дори стъпка по стъпка. Не чакайте, докато имате повече време и пари, докато станете по-здрави, по-стройни, по-умни и по-образовани. Сега започнете да правите това, което искате, това, което ви дава криле и ви кара да искате да живеете!

Ханес Хьолер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *