Ти единствен определяш, дали целта е постижима за теб!

Имало едно време една групичка от малки жабчета, които си организирали надбягване. Целта била да се изкачат на върха на една много висока кула. Долу, около кулата, се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците. Състезанието започнало. Истина Ви казвам: никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата. Чували се изказвания, като например: “О, пътят е толкава труден!!! Те НИКОГА няма да достигнат върха.” Или пък: “Няма начин да достигнат върха. Кулата е толкова висока!”
Малките слабички жабчета започнали да се скапват. Едно по едно … Освен онези, които с бодра крачка се изкачвали нагоре и нагоре. Тълпата продължавала да крещи: “Толкова е трудно!!! Никой няма да успее!” Все повече жабчета се уморявали и се отказвали.
Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре. Това няма да се предаде! На самия край всички други вече се били отказали да изкачат кулата. С изключение на онова мъничко жабче, което, след неимоверно усилие, единствено успяло да стигне до върха! ТОГАВА всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно това жабче е успяло да го направи? Един от участниците попитал малкото жабче, как то, което е успяло, е намерило силата, за да достигне целта? Оказало се, че… Победителят бил ГЛУХ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *