ВДЪХНОВЕНИЕ

Когато си отчаян, изгубил си кураж, нямаш представа как да продължиш, как да преодолееш този момент, единственият, който може да ти вдъхне утеха и да те измъкне от това състояние си самият ти. Усещането в тези моменти е като на огнище, останало без пламъка на трептящия в него огън. Няма я светлината в теб, която да осветява смисъла да продължиш и посоката, в която да го направиш.

 Има една феноменална дума на родния ни български език, която е много красива и действа магнетично – ВДЪХНОВЕНИЕ! Тя носи толкова много плам и блясък, че има способността да запали отново огъня в опустялото огнище. Тя подбужда към действие, вълнение и съграждане. В този процес се ражда и Целта, към която да се отправиш.

Когато си ВДЪХНОВЕН и имаш ЦЕЛ, цялата химия в теб се променя, започват да се случват съединения в тялото, които изпълват съществото с потенциал, енергия и ентусиазъм и се чувстваш окрилен. ВДЪХНАВЕНИЕТО И ЦЕЛТА са горивото, което носи заряд, енергия да се погрижим за тялото си и да сме физически устойчиви, за да осъществим новото начинание. Носи заряд за ума да остане концентриран и насочен в посока да търси решения и … о, изненада, той намира най-невероятните ниши и отговори, които пасват и ни водят напред.

Физическата активност, умствената целенасоченост и вдъхновението в емоционален план създават усещането за Щастие, жизненост и окриленост.

 Търсете и поддържайте Вдъхновението вътре в себе!

 Поставяйте си нови Цели, следвайте ги и им позволявайте да огряват дните ви, придавайки им смисъл и пълнота, дерзайте! И възрастта, на която сте, независимо какво е тя,  не е ограничение, а подкрепа.

 Живейте с Вдъхновение!

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *