Водата като лечебно средство

Водата е носителка на живота. Тя означава онова възвишено и мистично състояние, в което са вложени животът и безсмъртието.

Голяма част от тялото на човека е вода. Много хора боледуват от липса на вода в организма им. Влагата, водата, е причината за топлина на организма. Отсъствието на вода охлажда организма. Многото вода пък го сгорещява.

Казвам: най-мощното лекарство в света, това е горещата вода. Съвременните хора не знаят каква сила се съдържа във водата.

Ако разбирахте свойствата на водата, вие бихте могли да лекувате с нея всички болести.

Много от болестите се изразяват чрез горене. Когато някои клетки в общия организъм се изопачат, те произвеждат повече топлина, отколкото, трябва а тази топлина руши организма. И това нервно състояние, в което понякога изпадате, също се дължи на излишна топлина. Който се занимава с лекуването на хора, препоръчва водата като добро средство за лекуване, понеже тя е голяма любителка на излишната топлина и възстановява равновесието в организма. Равновесието се дължи на скритата органическа сила в нашето тяло. Топлината на нашия организъм не трябва да се изразходва безразборно, тя има своето велико предназначение. Природата я използва за различни разумни цели.

Ще вземеш чаша с  вода, ще я погледнеш, ще я приближиш до устните си и ще приемеш с устата си само една глътка. Докато  я пиеш, ще мислиш само за нея. Само така водата пречиства организма. Само така тя внася Божественото благо в човека. Ще приемаш водата вътрешно за пречистване. Съвременните хора правят бани външно, но резултатът им е слаб. Ако човек не прави редовно всеки ден по три пъти: сутрин, на обед и е вечер по една вътрешна баня с чиста вода, не може да разчита на никаква хигиена. Както възприемате водата, така ще възприемате светлината и въздуха

Микробите се размножават прекалено много. В една нощ те се увеличават с милиони и отравят организма на човека. Болният трябва да изпие 4,5 чаши гореща вода, за да се намали силата на размножаването им и процесът да спре.

При температура и неразположение ще изпиете гореща вода, докато се изпотите няколко пъти и на всяко изпотяване ще се преобличате. Дръжте в ума си положителни мисли..

Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите е чувствата на човека . Тя освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

В тялото на човека има 7 милиона пори. Те представляват прозорци, главно отдушници на човешкия организъм. Когато всички пори са отворени, човек е напълно здрав. Когато всички пори са отворени, човек е напълно здрав. Отварянето, отпушването на порите става чрез вътрешно миене, което наричаме изпотяване. Съвременните хора се мият външно, но не и вътрешно, вследствие но което се явяват ред болезнени състояния.

Петър Дънов

Здраве, Сила и Живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *