Вярата

„Всичко, което бихме поискали в молитва, вярвайте, че ще получите и ще ви бъде дадено!“ Джон Кехоу

Вярата – онова, което ти остава в моменти на безконтролност, на безсилие и безизходност. Зарядното, което може да поддържа силата и увереността да продължиш, да се справиш, да преодолееш.

Много по-лесно е да говориш за нея и потенциала й в моменти, когато си спокоен, когато си в зоната си на комфорт, но когато е различно, успяваш ли да я събудиш, да я запалиш и да я следваш?

Когато си паднал и не ти е лесно, дори най-близките и обичащи те хора да ти подават ръка, пак накрая зависи от теб самия.

Как да я събудиш?

Процес по събуждане на Вярата!!!

Етап 1:

Когато си долу се чувстваш като в тъмна, затворена стая, нито виждаш, нито знаеш къде си, не успяваш да се ориентираш, накъде да поемеш. Единственото, което можеш да направиш е да се опиташ да се успокоиш, да се предадеш на обстоятелствата, да ги приемеш.

Ключовият момент е да се ДОВЕРИШ. Да се довериш, че следва развитие в по-добра посока, към добър изход.

Може и да предпочетеш да се ядосваш, да отричаш, да се опитваш да се бориш срещу случващото се. Дори да избереш това,  вероятно си забелязал, че колкото повече се бориш, толкова повече се задълбочава и накрая пак се налага да се довериш, само че го правиш на по-късен етап.

Когото усетиш смирението, приемането, доверието в себе си, като че ли се събужда една друга сензитивност в теб, много по-чувствителна към всеки елемент от битието – Духът, нашата невидима част, чиято връзка с първоизточника на енергия е молитвата.

Етап 2:

По невидима връзка МОЛИТВАТА донася надежда, а с нея и светлина, която да „освети“ „тъмнината“, в която сме попаднали. Тя ти носи усещане за подкрепата вътре в теб, за мощта, с която разполагаш, за да се освободиш,  преживееш онова, в което си попаднал.

Етап 3:

Събуждането на ВЯРАТА!

Вярата е тази, която преодолява страха ти, че нямаш сили да се справиш и те води до осъзнаването на какво си способен.

Вяра има, когато ЧУВСТВАШ благоприятния изход от ситуацията преди той реално да е настъпил!

“Нашият най-дълбок страх е, че не сме достатъчно добри, че не сме способни. Всъщност, ние се страхуваме от собствената си мощ, защото е безгранична. “ Нелсън Мандела

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *