РАВНОСМЕТКА

Всяка година от живота ни е като книга, която изписваме, за да я поставим на полицата –  Живот.  В края й прелистваме страниците – Дни, за да напишем Заключението.

1.Живей с Вдъхновение! То е истинският стимул да вървиш напред, да Съграждаш!

2.Животът не търпи безразличните и  подкрепя истинските, обичащите, вълнуващите се, търсещите!

3.Колкото повече обич изживяваш, споделяш, отдаваш, толкова повече тя се умножава и разцъфтява в теб и за теб!

4.Каквото и да се случва, не забравяй себе си и вземай решения, които са в синхрон с усещанията вътре в теб, само тогава резултатите ще бъдат награда за теб!

5.Винаги до теб са най-близките ти. Дори, когато е безизходно и невъзможно. Пази ги!

6.Топлата прегръдка си остава най-доброто лекарство по всяко време! Споделяй прегръдки, позволявай да бъдеш прегърнат! Така се случва обмена на топлината между  сърцата, които се вълнуват, защото не са сами!

7.Дори да не виждаш път, не се отказвай! Довери се на живота, почувствай Живота със сърцето си и тогава в невидимото, ще видиш видимо! Понякога само за теб! Остани осъзнат, сензитивен за него… и върви към него, съграждайки го!

8.Когато си позволиш да навлезеш в неизвестното, следвайки своята мечта, своето най-силно желание, ще откриеш колко още има да учиш, ще отриеш колко още можеш да дадеш, на колко още си способен, колко още може да се вълнуваш от себе си и колко още много можеш да получиш:  Удовлетворение, Радост, Възхита!

9.В живота на човек има периоди, в които оставаш неразбран, но това не означава да се отказваш! Следвай себе си, а тези, за които си важен ще те настигнат!

10.Всеки труд, вложен със сърце, блести, привлича, впечатлява, докосва! Тогава изпитваш пълнота за отделеното време, за преодолените трудности, за наученото, за вложеното, за отдаденото, за цялата Любов, което си излял!

11.Дори да правиш всичко по силите си да помогнеш на другите, не можеш! Те сами трябва да изберат себе си и да поискат помощ. Нужно е време и желание за грижа!

12.Всичко, което даваш, се връща към теб точно, когато ти е най – нужно!

13.Животът е непредвидим, цветен, изненадващ. Всичко в него е подаръци. Понякога очаквани, симпатични, желани, друг път неочаквани, непредвидими, носещи след себе си обрати, но винаги заслужени, отварящи нови врати в собствените ни души!

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *