Рецептата с извара и чаено дърво при възпалено гърло

Преди десет години в интернет пространството ми попадна рецепта при възпалено гърло и ангина, която бе представена като рецепта на баба Ванга. Тогава я направих за първи път и бях впечатлена от облекчението, което носи. Рецептата е с извара.

Тук ще споделя начина, по който аз я правя към момента.

Продукти:

½  литър прясно мляко

1-2 с.л. оцет

Загряваме млякото и малко преди да кипне сипваме първо една лъжица оцет и наблюдаваме, дали ще се пресече, (става като на парцали), ако не, добавяме още една лъжица оцет.

Прецеждаме през цедка. Остава само изварата.

Върху хартия я разнасяме и оставяме за малко да изстине и да й се обере още малко влагата, след което си подготвяме шал, върху него поставяме найлоново фолио, върху него отново салфетка и върху нея разнасяме изварата.

Онова, което добавям от мен е, че предварително намазвам областта на гърлото с чаено дърво, разредено с базово масло и едва тогава поставяме компреса върху гърлото. Обикновено оставям на гърлото за час, час и половина, след което отстранявам. Позволявам си да повторя компреса.

Важно! Преди да поставите на гърлото, проверете температурата на изварата, за да се уверите, че е приятно топла, а не гореща.

Желая ви здраве!

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *