Трудните моменти – „Нов, Непознат Танц!“

Плашиш се от тях!

Пожелаваш си да не ти се случват!

Носят неизвестност, която те смущава!

Но няма път, по който да ги заобиколиш, защото Животът се случва чрез тях. Те са онези дразнения, предизвикателства спрямо теб, които те стимулират да изразиш своята сила, потенциал.

Ключовата постановка в труден момент е начинът, по който ще погледнеш на него!!!

В началото на своя самостоятелен опит с и в Живота, ние хората дълго време страдаме заради неприятни ситуации, развръзки, взаимоотношения, разговори и въпреки че случилото се е безвъзвратно отминало, постоянно се връщаме към него, към детайлите свързани с него и така го каним, възвръщаме в настоящето и отново, и отоново го преживяваме.

Има две мисли, които са като опора и утеха в такива моменти:

„Не се безпокой за каквото и да било – никога! Или имаш контрол над него, или не. Ако имаш – действай. Ако ли не – махни с ръка. Не хаби енергията си за тревоги.”- Уейн Дайър .

“Ключът към успеха е да съсредоточим съзнанието си върху нещата, които желаем, а не върху нещата, от които се боим.” – Брайън Трейси.

Тези мисли веднага променят начина, по който се чувстваш и те упътват по най-прекия път да излезеш от нежелания момент:

  • Излей цялото отрицание, което се е акумулирало в теб, навън! Най-лесно е като се активира тялото във физически занимания. Осигури си време сред природата, тя носи утеха и деликатно те смирява. Ако изпитваш потребност, изкрещи навън онова, което те измъчва.
  • Сложи граница, покажи, че не приемаш нещо или някого да руши твоя свят и онова, което е важно за теб.
  • Спомни си, че имаш право на Избор: Да продължиш да се самосъжаляваш и оплакваш или да пожелаеш да потърсиш решение. Умът е изключително услужлив в тази посока, само очаква да бъде поканен да търси 😊.
  • Когато отговорът е при теб, възможно е неговото изпълнение да е свързано с преодоляване на лично твое ограничение. Не се опитвай да го отложиш. Всичко, което ни се случва, не е случайно. Вероятно е трябвало да те отведе точно там до това, за да преодолееш себе си.
  • Когато „тръгнеш по нов път“ , направи го плавно, с мекота, с обич към себе си. Така ще си дадеш време да усетиш новостите и да се почувстваш в хармония с моралните ти ценности. Ще се увериш, че не навреждаш на никого и не изневеряваш на себе си.

/Позволяваш си да потискаш гласа на собствената си съвест, която във всеки миг бди над думите, действията, отношението ти към заобикалящи те свят и е най-безпогрешният навигатор, дали изборите ти са правилни или не за Теб. Вслушвай се в нея!/.

  • Когато влезеш в непознатото и го „опитомиш“, за да го превърнеш в познато, откриваш новите възможности, които то ти предоставя. Виждаш себе си по нов начин. Откриваш нови твои таланти, способности, качества, които дори не си предполагал, че носиш в себе си и тогава…
  • Улавяш Усещането за Щастие! Поглеждаш на „Трудните моменти“ като импулс за промяна и си… Благодарен!

Мария Чолакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *