10 безценни съвети от Далай Лама за това как да си върнем енергията

Понякога се чувстваме уморени и не знаем защо? Причината е, че сме склонни да изграждаме навици, които отнемат от нашата енергия. Но как може да избегнем това? Решението е лесно – нужно е само малко воля, за да го направите.

Това са 10 неща, които отнемат от нашата енергия и решенията за всяко едно от тях, предложени от Далай Лама.

1. Изпълнявайте обещанията си. 
Не давайте обещания, които не може да спазите. В стремежа си да се харесате, вие може да навредите на репутацията си. Така че, ако давате обещания, ги изпълнявайте.

2. Стойте далеч от токсични хора. 
Много пъти се опитваме да помогнем на хората, но обикновено се сблъскваме с жалби и негативна енергия от тяхна страна. Обградете се с позитивни личности, за да избегнете токсичните.

3. Платете сметките си навреме.  
“Не дължа нищо на никого.” трябва да бъде девиз в живота ви. Винаги връщайте дълговете си навреме. Отнасяйте се към другите така, както искате те да се отнасят към вас.

4. Научете се да прощавате.  
Живот без прошка води до страдание. Вместо да тровите съзнанието си с омраза, изберете да простите и да продължите напред. Направете го, за да дадете мир на себе си. Ще видите колко добре ще се почувствате.

5. Съсредоточете се върху това, което ви харесва. 
Понякога се налага да правим неща, които не харесваме, но когато имаме възможност, делегираме задачите, които не обичаме и се съсредоточаваме върху тези, които ни допадат.

6. Време за всяко нещо.  
Има време за почивка и време за действие. И двете са еднакво важни и необходими в живота. Не го забравяйте.

7. Не претрупвайте…. обновявайте.  
Започнете с подреждане на спалнята и обновяване на гардероба. Вашият дом е отражение на вашата енергия. Така че, ако искате да изчистите ума си, започнете с намаляване на безпорядъка в пространството.

8. Изправете се срещу проблемите.  
Не бягайте от конфронтации. Ако нещо ви притеснява, изразете го и изрежете тази част от живота си. Не чакайте решението да падне от небето. То е точно тук – просто трябва да се огледате.

9. Грижете се за вашето здраве. 
Дори най-бляскавият ум се нуждае от добро здраве. Тези, които се грижат за своето психическо и физическо състояние са много по-щастливи. Отделете време, за да се погрижите за тялото си.

10. Спуснете се по течението на живота.  
Вие сте част от всичко и всичко е част от вас. Спрете да се борите с живота, приемете го и се спуснете по течението. Само не забравяйте, че вие сте този, който движи лодката.

Източник: zajenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *